Auriculotherapie bij allergieën

Auriculotherapie bij allergieën2018-11-23T12:07:42+00:00

Project Description

Auriculotherapie bij allergieën

PERLA-treatment: een effectieve aanpak van allergien door herstel van een evenwichtige energiestroom

Reageert U allergisch op een bepaalde stof uit uw voeding of uw omgeving?

PERLA-treatment (Pulse Evoked Rebalancing Linked tot Acupuncture) is een methode om een allergie te behandelen, waarbij het lichaam zodanig gereset wordt dat het immuunstelsel niet meer allergisch reageert op bepaalde stoffen.

De noodzaak tot vermijding van contact met allergenen of tot gebruik van medicatie – vaak met vervelende bijwerkingen – kan met deze methode overbodig worden. lees verder

Uitgangspunt in deze behandeling is dat er bij een allergische reactie sprake is van een verstoring van de energiestroom in het lichaam door contact met een allergeen. Er ontstaat een blokkade in die energiestroom, die de communicatie tussen de cellen van het immuunsysteem verstoort.  Hierdoor treden overmatige reacties op van immuuncellen, leidend tot bekende reacties zoals o.a. eczeem, jeuk, benauwdheid of bijv. darmkrampen. Dit is slechts een kleine greep uit een scala aan klachten, die uiteindelijk terug te voeren zijn op een allergie.

Vaststellen van een allergie gebeurt m.b.v. de VAS-polsdiagnostiek. Hiermee kan men subtiele informatie van het lichaam, zoals verstoringen op lichamelijk, energetisch en emotioneel gebied waarnemen.

Ook allergien kunnen met deze polsdiagnostiek worden opgespoord. Dit gebeurt m.b.v. testbuisjes die allergenen bevatten. Reageert U overgevoelig op een stof dan zal de arts aan de hand van Uw polsslag kunnen waarnemen welke energiesystemen geblokkeerd raken door contact met het allergeen.

De behandeling bestaat uit het gericht op gang brengen van de energiestroom zodat voorkomen kan worden dat de immuuncellen overmatig kunnen reageren. Dit gericht stimuleren van de energiestroom gebeurt door middel van acupunctuur.

Belangrijk is dat vele – voor de patint bekende- allergien vaak gebaseerd zijn op verborgen allergien. Deze verborgen allergien (vaak voor ei, melk, calcium, suiker, granen, gist enz. ) kunnen een basis vormen, waarop een andere allergie kan ontstaan.

Het is dus belangrijk om te beginnen met het behandelen van deze verborgen allergien. Vaak verdwijnen de vervolg-allergien dan vanzelf. Een voorbeeld hiervan is de nikkelallergie; deze is vaak gebaseerd op een allergie voor koemelk. Zodra de allergie voor koemelk (vaak verborgen allergie) succesvol is behandeld, verdwijnt de nikkelallergie meestal vanzelf evenals vele andere, vage klachten van bijv. het maagdarmkanaal, luchtwegen of van de huid.

Een overzicht van problemen die (vaak) een allergische basis hebben volgt hieronder:

HUID: eczeem, jeuk, huiduitslag, acn, rosacea

MAAG-DARMEN: astma, bronchitis, hooikoorts, chronische bijholteontsteking

SPIEREN: fibromyalgie

HART- EN VATEN: hartkloppingen, hoge bloeddruk

ZENUWSTELSEL: migraine en andere vormen van hoofdpijn, concentratiestoornissen, duizeligheid, hyperactiviteit ( ADHD)

HORMOONSTELSEL: hypoglycaemie, diabetes

IMMUUNSTELSEL: verminderde afweer, koortslip, candida-infecties; allergie�n voor voedingsmiddelen, chemische stoffen, metalen, cosmetica, pollen, huisdieren, huisstof, chemische stoffen, zonlicht, elektromagnetische straling

Overige : chronische vermoeidheid, slapeloosheid, emotionele verstoringen zoals paniekaanvallen, stemmingswisselingen en depressiviteit

Hoe verloopt een allergie-behandeling met PERLA-treatment ?

  • Eerst wordt op geleide van de reactie van de polsslag op contact met het allergeen vastgesteld f er sprake is van een allergie. Vervolgens wordt nagegaan terwijl U een testbuisje met het betreffende allergeen in de hand houdt  wlke energieverstoringen er in het lichaam optreden als reactie op het allergeen. Deze verstoringen worden middels acupunctuur behandeld.

  • Aansluitend aan de behandeling dient U het behandelde allergeen gedurende 25 uur geheel te vermijden. Op deze manier krijgt het lichaam de kans de verstoorde energiestroom op gang te brengen en het evenwicht van het immuunsysteem weer te herstellen. Het lijkt op het resetten van de computer: de behandeling reset als het ware het immuunsysteem voor het betreffende allergeen.

  • Bij het eerstvolgende consult wordt onderzocht of er nog een energieverstoring optreedt bij contact met het allergeen. In sommige gevallen kan er nog een behandeling noodzakelijk zijn voor hetzelfde allergeen. Als dit niet het geval is kan men een eventueel volgend allergeen behandelen.

  • Voor een blijvend resultaat is het noodzakelijk om uiteindelijk alle allergien (dus ook de verborgen allergien) te behandelen.

    Tijdsduur van een PERLA-behandeling: 45 minuten

    Aantal behandelingen : is afhankelijk van Uw herstelvermogen en de duur en ernst van de allergien. Verder natuurlijk van het totale aantal (ook verborgen) allergien.

    Kinderen kunnen i.p.v. een behandeling met acupunctuur een drukpuntmassage krijgen.

Openingstijden

Ma – Vrij 8:00 – 17:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

  0503094323

Maak een afspraak

We zijn 5 dagen per week beschikbaar en hebben specifieke spreekuren voor klassieke acupunctuur, electro acupunctuur , dry needling en auriculotherapie.

Maak een afspraak