Stemvork behandeling Fonoforese

Stemvork behandeling Fonoforese2018-11-08T04:26:25+00:00

Project Description

Stemvork behandeling Fonoforese

……”Op dezelfde golflengte” zitten….. goed “gestemd” zijn…..je “ergens op afstemmen”…..

Onze taal zit vol met toespelingen op het natuurkundig fenomeen RESONANTIE: sterker worden (resoneren/”meetrillen”) door contact met precies de juiste frequentie, je eigen-frequentie. Het bijzondere van resonantie is dat er maar een kleine kracht nodig is om een groot effect teweeg te brengen.

Alles in deze wereld trilt, elk molecuul, elk atoom. Elk met een eigen-frequentie. Ook ons lichaam is volledig uit trillende onderdelen opgebouwd, lk met hun eigen frequentie. Verder kent het lichaam vele functies met een natuurlijk ritme: denk aan het dag-nachtritme, aan de menstruatiecyclus, het hartritme en de hersengolven. Al deze ritmes kunnen worden omgerekend in frequenties (in Hertz).

Dat frequenties een grote rol spelen in ons leven en welzijn is duidelijk.Zou verzwakking/verstoring van deze frequenties een rol spelen bij het ontstaan van ziekte ?

Gebruik makend van het fenomeen “resonantie” probeert een stemvorkbehandeling (ook wel fonoferese genoemd) de natuurlijke frequenties in het lichaam te versterken met het doel te helen.

Stemvorken en acupunctuur passen goed bij elkaar. De kracht en de mogelijkheden van het lichaam zichzelf te reguleren staan bij beide behandelmethodes centraal. Slechts kleine prikkels – zeer bewust gericht – worden gebruikt om het lichaam te stimuleren. De combinatie van stemvorken met acupunctuur (met een mooi woord: sonopunctuur) vergroot de werking van beide nog meer.

Welke werking kunnen stemvorken op het lichaam hebben?

Een stemvorkbehandeling wordt in`t algemeen als zeer ontspannend ervaren. Soms verminderen bestaande klachten al tijdens de behandeling. Dit is natuurlijk afhankelijk van de aard van de klacht, maar de ontspanning werkt zeker gunstig in op de pijnbeleving.

Als behandelaar is het elke keer weer bijzonder om mee te maken hoe diepgaand een behandeling met stemvorken kan worden ervaren. Vaak beschrijft men een gevoel van volledige ontspanning, soms van ontroering, soms van “weer terechtkomen in je eigen kracht”.

De specifieke werking van een stemvork is afhankelijk van zijn frequentie. Bij elke frequentie hoort een bepaald werkingsgebied. Dit kan een specifieke plaats in het lichaam zijn (bijv. knien,hart,longen); het kan ook een functie zijn (bijv. de weerstand, de communicatie,de calciumhuishouding). Ook kunnen stemvorken een gunstige werking hebben op een disbalans op psychisch of mentaal gebied (bijv.burnout-klachten, stress, rusteloosheid, concentratiestoornissen).

Bij sommige stemvorken hoort een soort “thema”, zowel op concreet als op symbolisch niveau. Denk hierbij aan thema`s zoals stabiliteit/vasthoudendheid, weerstand/vechtlust, harmonie/evenwicht

Hoe komt men aan deze frequenties?           

De frequenties waar tegenwoordig veel mee werkt zijn heel verschillend qua oorsprong.

Sommige frequenties zijn afgeleid uit het werk van Pythagoras, die m.n.genteresseerd was in de verbanden tussen de wiskunde, natuurkunde, astrologie en klanken. Ook de relatie tussen de verschillende frequenties en de ideale klankcombinaties bestudeerde hij.

Verder wordt er ook gewerkt met de zgn. Solfeggio-frequenties, welke een meer esoterische oorsprong hebben.

Ons zonnestelsel met al zijn planeten, elk met hun “eigen frequentie”, is natuurlijk een bron van inspiratie tijdens de zoektocht naar onze natuurlijke frequenties. Denk bijv. aan het ritme van een dag, van een jaar of van een maancyclus.  Veel stemvorken hebben een frequentie die een octavering(=een zoveelste octaaf ) is van de frequentie van een planeet.

Welke frequentie is de juiste voor mij ?

Deze vraag is niet te beantwoorden met n getal (bijv.”150 Hertz”). Een mens is een complex wezen dat kan resoneren met oneindig veel frequenties.

De klachten die je op een bepaald moment hebt of het thema waar je mee worstelt bepalen welke stemvorken op dat moment zinvol kunnen zijn.

Hoe verloopt een stemvorkbehandeling ?

Een behandeling duurt ongeveer 30-45 minuten.

Tijdens een stemvorkbehandeling ligt men in de normale kleding op rug of buik op de onderzoeksbank. Als je dat prettig vindt kun je een dunne deken meenemen. Afhankelijk van de behoefte of klachten van de patint worden de geschikte stemvorken klaargelegd. De behandeling begint meestal bij de laag gelegen delen van het lichaam (de voeten) zodat je goed kunt aarden en wordt vervolgens geleidelijk richting hoofd uitgebreid..

Na de behandeling kan men zich loom voelen. Zo nodig kan men in de wachtruimte de tijd nemen om bij te komen.

Voor vragen betreffende een stemvorkbehandeling kunt U contact opnemen met de praktijk ( tel. 050-3094323).

Openingstijden

Ma – Vrij 8:00 – 17:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

  0503094323

Maak een afspraak

We zijn 5 dagen per week beschikbaar en hebben specifieke spreekuren voor klassieke acupunctuur, electro acupunctuur , dry needling en auriculotherapie.

Call Now ButtonMaak een afspraak