FAQ

FAQ2018-11-05T18:21:05+00:00

1. Heb ik een verwijzing van mijn huisarts nodig?

Nee, een verwijzing is niet noodzakelijk. Ook niet om voor vergoeding van uw verzekerings- maatschappij of ziekenfonds in aanmerking te komen (enkele uitzonderingen daargelaten, zie punt 2). Het kan wel zinvol zijn om uw arts op de hoogte te brengen dat u zich door middel van acupunctuur laat behandelen. Zeker wanneer er sprake is van ernstige lichamelijke klachten adviseer ik u dit te doen. Echter niet elke arts zal uw bezoek aan een acupuncturist toejuichen. Het hangt sterk van zijn/haar idee over alternatieve geneeswijzen af hoe hij/zij hier op reageert.

2.Vergoedt mijn verzekeringsmaatschappij de behandeling?  

De meeste verzekeringsmaatschappijen vergoeden acupunctuur. In welke mate hangt echter af van de soort polis die u heeft afgesloten. Kijk daarom altijd uw polis hier goed op na.

3. Moet je in acupunctuur geloven wil het helpen? 

Nee, u hoeft niet in acupunctuur te geloven om het te laten werken. Het werkt ook als u moeite heeft erin te geloven. Er zijn meerdere onderzoeken gedaan die aantonen dat acupunctuur werkt. Neem bijvoorbeeld een kijkje op de site van de WHO.

4. Doet het prikken pijn? 

Als ik afga op wat mijn patinten mij vertellen dan valt het wel mee. Het is uiteraard ook afhankelijk van de plaats waar men prikt en welke techniek de behandelaar gebruikt. Zelf ben ik ook door middel van acupunctuur behandeld en ik kan beamen dat het meevalt, hoewel er altijd punten tussen zitten die wel gevoelig of pijnlijk kunnen zijn. Dit is echter een kort moment. Indien een naald nmaal geplaatst is, zult u er niet veel meer van voelen.

5. Hoe snel moet ik er iets van merken?  

Dit varieert natuurlijk per aandoening of probleem waarmee u komt. U kunt al na de eerste behandeling merken dat er iets aan het veranderen is. In de regel moet u na ongeveer 5 behandelingen wat gaan merken.

6. Zijn de acupunctuurnaalden steriel?  

Ja, de naalden zijn steriel en worden nmalig gebruikt. Na gebruik gaan ze in een naaldencontainer en wanneer deze volzit wordt hij bij een apotheek afgeleverd waarna ze vernietigd worden.

7. Hoeveel naalden worden er gebruikt?  

Het is niet nodig om veel naalden te gebruiken. Integendeel, indien je met n naald zou kunnen werken dan moet je dat zeker doen omdat hier de meest krachtige werking van uit gaat. In de praktijk gebruik ik meestal tussen de 5 en 15 naalden per sessie. Bij het gebruik van veel naalden (en dus het geven van veel opdrachten aan het lichaam) kan dat verwarrend werken op de energien en kan het effect uitblijven

Maak een Afspraak

Acupunctuur helpt balans van uw lichaam te herstellen – Het brengt de de levensenergie weer in balans. Acupunctuur helpt tegen migraine, artritis en chronische pijnen, zwangerschappen, etc en is daarin effectiever dan de standaard westerse methode

Maak een afspraak
Call Now ButtonMaak een afspraak