Auriculotherapie bij STRESS klachten

Auriculotherapie bij STRESS klachten2018-11-09T19:00:33+00:00

Project Description

Auriculotherapie bij STRESS klachten

Stress, op zijn tijd heeft bijna iedereen hier wel eens mee te maken. De buitenwereld of jezelf stellen (te) hoge eisen aan. Zolang deze situatie kortdurend is en je tijd hebt om te herstellen is er niets aan de hand.

Heel anders wordt de situatie als de stress chronisch wordt. Het orthosympathisch deel van je zenuwstelsel (dat je voorbereidt op fight or flight, vechten of vluchten) draait overuren. Zijn tegenhanger, het parasympathisch zenuwstelsel (dat zorgt voor herstel en opbouw) krijgt geen kans om de rommel op te ruimen. Weefsels verzuren en kunnen uiteindelijk hun functie niet meer vervullen.  Het lichaam krijgt geen kans meer te herstellen. Er ontstaan klachten.

Stressklachten kun je zien als een soort signaal. Een signaal, dat je op dit moment misschien niet op hett goede spoor zit, of dat je gewoon  te hard wilt of te zwaar beladen bent. En misschien zijn er andere redenen.

Auriculotherapie kan ondersteuning bieden in dit soort situaties

Door onderzoek van de oorschelp op geleide van de polsslag wordt duidelijk wlke orgaansystemen uit balans zijn geraakt. De Chinese 5-elementenleer verbindt aan elk orgaan een emotie. Bewustwording hiervan, toegespitst op de eigen situatie kan verhelderend werken en inzicht geven. Dit kan samen met de ontspannende en herstellende werking van auriculotherapie en acupunctuur betekenen dat je je weer beter en sterker zult gaan voelen en je je meer bewust wordt van je eigen behoeftes.

Desgewenst kan aan de auriculotherapie een beperkte stemvorkbehandeling toegevoegd worden. Dit levert geen extra kosten op.

Voor eventuele vragen kunt U contact opnemen met de praktijk ( tel. 050-3094323).

Openingstijden

Ma – Vrij 8:00 – 17:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

  0503094323

Maak een afspraak

We zijn 5 dagen per week beschikbaar en hebben specifieke spreekuren voor klassieke acupunctuur, electro acupunctuur , dry needling en auriculotherapie.

Call Now ButtonMaak een afspraak