Elektro Acupunctuur

Elektro Acupunctuur2018-11-08T04:26:11+00:00

Project Description

Elektro Acupunctuur

Wat is EAV?
Niet te verwarren met de klassieke electro-acupunctuur,

In de elektro-acupunctuur volgens Voll, de EAV, worden de acupunctuurpunten vooral aan de handen en voeten gemeten. Dr. Voll ontwikkelde een speciaal apparaat om deze punten te meten. Zodra er sprake is van een ziekte of aandoening verandert deze meetwaarde. Ook als tijdens de meting de wijzer zakt, de zogenaamde Zeigerabfall, dan is dit een signaal van niet goed functioneren op deze meridiaan ( energiebaan) of bijpassend orgaan. Zo kan gemeten worden wat de aandoening is en waar deze zit.

Hoe werkt EAV?
Bij het apparaat van Voll wordt gebruik gemaakt van zeer lage gelijkstroom. Deze stroom gaat via een handelektrode door het lichaam. De meting vindt plaats door middel van een puntelektrode die in kontakt met het acupunctuurpunt.

Wanneer je gezond bent, ligt de meetwaarde in het algemeen tussen 50 en 70. Meetwaarden onder de 50 geven meestal een verminderde werking aan. Bij meetwaarden boven de 70 is (kan) er sprake (zijn) van irritatie of een ontsteking. De hoogte van de meetwaarde en het teruglopen van de meetwaarde geven aan in welke richting de kwaal gezocht moet worden. Hierna vindt verdere diagnostiek plaats.

Met de EAV kan voorts gezocht worden naar middelen ter behandeling. Zo kan er bijvoorbeeld een belasting zijn met een virus of een zwaar metaal. Maar ook kunnen er tekorten zijn, die weer aangevuld kunnen worden met bijvoorbeeld voedingssupplementen ( vitaminem en/of mineralen).

Tenslotte is het mogelijk te kijken of er sprake is van een allergie of intolerantie voor bepaalde producten en/of medicijnen. Soms wordt dan aangeraden bepaalde producten niet meer te gebruiken of kan er met bioresonantie getracht worden dit probleem op te lossen.

Het eerste consult duurt ongeveer 1 uur.

Bij meting van etenswaren wordt geadviseerd het betreffende voedsel, dobbelsteen groot, apart verpakt in een dun boterhamzakje, mee te nemen, zonodig van de afgelopen weken invriezen en de ochtend van de meting laten ontdooien. De etenswaren moet bewaard worden zoals het gegeten wordt, bv. aardappelen gekookt danwel gebakken.

Bij het onderzoek altijd Uw medicijnen en voedingssupplementen, die U gebruikt, meenemenl.

Bij het onderzoek is het van belang, dat U zo zuiver mogelijk doorgemeten wordt. Dit betekent dat U op de dag van de meting geen crmes of schoonheidsmiddelen mag gebruiken; de tanden niet met tandpasta mag poetsen en alle metalen van het lichaam dient te verwijderen. (voor zover mogeljik). Ook mag U alleen die medicijnen gebruiken waar U beslist niet zonder kan. Wel al Uw medicijnen meebrengen, om doorgemeten te kunnen worden.

Bij voorkeur draagt U niet-synthetische kleding.

Diagnose en behandeling

Als bij een afwijkende meting het juiste middel in het meetcircuit wordt meegenomen, dan zal de gezonde meetwaarde terugkomen en niet meer teruglopen. Een minder passend middel verbetert de meetwaarde niet, of verslechtert deze zelfs. Zodra de diagnose is gesteld, kan met de behandeling begonnen worden. Hierbij kan gekozen worden uit een groot aantal (veelal) homeopatische en orthomoleculaire middelen, waarbij de keuze direct of indirect samenhangt met de diagnose.

In de praktijk is deze methode geschikt voor de diagnose en behandeling van chronische ziekten en chronische vermoeidheidsklachten en het vaststellen van een toxische belasting of een verkeerde stofwisseling. Een bekend voorbeeld van een toxische belasting is de amalgaambelasting, waarvoor sommige mensen zeer gevoelig zijn. Verder kan er nagegaan worden of er sprake is van een voedselallergie. Maar er kan ook getest worden op overgevoeligheid / allergie voor zaken als tandpasta, cremes, lotions, wasmiddelen etc.

Tenslotte kunnen soms door deze behandelmethode blokkades bij een andere therapie worden overwonnen.

Openingstijden

Ma – Vrij 8:00 – 17:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

  0503094323

Maak een afspraak

We zijn 5 dagen per week beschikbaar en hebben specifieke spreekuren voor klassieke acupunctuur, electro acupunctuur , dry needling en auriculotherapie.

Call Now ButtonMaak een afspraak