Acupunctuur en afvallen

Acupunctuur en afvallen2018-11-08T03:38:00+00:00

Project Description

Acupunctuur en afvallen

Iedereen weet wel of hij of zij te dik is. Daar heb je zeker geen weegschaal voor nodig. Een dieet heeft tijdelijk effect, want na het stoppen ermee val je weer in je oude gewoontes en kom je gewoon weer aan. Soms overstijg je zelfs je oude gewicht. Het jojo-effect ligt op de loer.

Je moet leren anders te eten en daar is vaak wat hulp voor nodig. Door goede instructies kun inzicht krijgen in wat er gebeurt als je bepaalde dingen eet. Iemand moet zelf de stap zetten om iets aan zijn of haar overgewicht te willen doen. Eigenlijk weet iedereen precies wat hij fout doet met zijn eten. Te vet, te zout of te zoet en te veel,maar ook te veel koolhydraten (aardappels, pasta`s brood) bij te weinig bewegen. Een dieet moet jezelf op jouw situatie maken, dan wordt het jouw ding. Het woord dieet is al fout. Als “anders eten” je nieuwe leefstijl wordt dan zet het zoden aan de dijk.

In de zijlijn kan acupunctuur helpen door de eetbehoefte (hongergevoel) te beinvloeden. Ook zijn er Chinese kruiden die kunnen bijdragen aan de betere verbranding van voedsel. Vooral de moderne vorm van ooracupunctuur (auriculogeneeskunde volgens Dr. Nogier) werkt hier erg efficient

Een paar algemene tips:

  • De meeste mensen onderschatten de hoeveelheid calorien die ze per dag binnen krijgen. Noteer het evt. in een dagboek.

  • Het verbranden van calorien gebeurt door te bewegen. Overdrijf het niet, maar laat bewegen horen bij een normaal dagpatroon.

  • Kies voor volwaardig, niet-bewerkt voedsel. Zorg ervoor dat je hongergevoelens niet negeert.

  • Te weinig slaap zorgt voor stress en verstoort je normale verzadigingsgevoel. Zorg dus voor voldoende slaap.

Openingstijden

Ma – Vrij 8:00 – 17:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

  0503094323

Maak een afspraak

We zijn 5 dagen per week beschikbaar en hebben specifieke spreekuren voor klassieke acupunctuur, electro acupunctuur , dry needling en auriculotherapie.

Call Now ButtonMaak een afspraak