Acupunctuur en depressie

Acupunctuur en depressie2018-11-08T03:59:06+00:00

Project Description

Acupunctuur en depressie

Depressie is een psychische aandoening, die tegenwoordig in onze maatschappij veel voorkomt. Dat zou je al kunnen vermoeden door de enorme hoeveelheden antidepressieve middelen die over de toonbank gaan bij de apotheker.
Depressiviteit  is een toestand van langdurige neerslachtigheid, waarbij een grote verscheidenheid van symptomen kunnen optreden. Het zijn vaak dingen die iedereen wel eens heeft, zoals: gebrek aan eetlust, te vroeg wakker, een voortdurend angstig gevoel, een gevoel waardeloos te zijn, sterke dag schommelingen in het welbevinden (s avonds  beter dan s ochtends), het denken is vertraagd en een gevoel van ik heb het allemaal aan mezelf te wijten. Ook zelfmoord gedachten komen regelmatig voor.
Daarnaast zie je vaak lichamelijke symptomen zoals: gewichtsverlies en problemen met urineren en de ontlasting .
Er zijn  twee soorten depressies nl reactieve en endogene depressies
Reactieve depressie is een reactie op een gebeurtenis. Een echtscheiding , het overlijden van een dierbare, het verlies van een baan etc.
Endogene depressie ontstaat zonder enige aanleiding
De reguliere behandeling is in eerste instantie medicamenteus nl. antidepressiva , evt. gecombineerd met een psychotherapie

De Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) heeft naar onze ideen een veel beter antwoord op dit probleem. In ieder geval geen of zo min mogelijk medicijnen. Eigenlijk weet de farmaceutische industrie best dat antidepressiva niet of nauwelijks werken.
ga hiervoor naar: www. IOCOP.nl

Openingstijden

Ma – Vrij 8:00 – 17:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

  0503094323

Maak een afspraak

We zijn 5 dagen per week beschikbaar en hebben specifieke spreekuren voor klassieke acupunctuur, electro acupunctuur , dry needling en auriculotherapie.

Call Now ButtonMaak een afspraak